Rustock developers wanted

Címkék: botnet rustock

2011.07.19. 10:50

Aki szeretne egy kis zsebpénzt keresni, az szaladjon gyorsan a Microsofthoz és dobja fel a Rustock botnet készítőit. Kedvenc szoftvergyártónk ugyanis 250.000$-os vérdíjat tűzött ki a készítők fejére.Bár a Rustockot 2006-os megjelenése óta egyszer már 2008-ban kiherélték és idén márciusban ISP-k bevonásával a C&C szervereket is sikerült kivonni a forgalomból, ami gyakorlatilag megszüntette a botnetet, maga a malware valószínűleg mai napig ott csücsül több tízezer (százezer?) gépen.

A MS által felajánlott pénzmag akár érhet is valamit az elkövetők kézrekerítésénél, de én kicsit szkeptikus vagyok ezügyben. Ezek a derék programozók valószínűleg szabadlábon jobban jövedelmeznek valakinek, mint ha az a valaki feladná őket. Szívesen tévednék, hiszen spammereket mindig szívesen lát az ember agyonverve, karóba húzva és elevenen elégetve.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr853079468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dömper Ármánd 2011.07.20. 00:47:48

"... spammereket mindig szívesen lát az ember agyonverve, karóba húzva és elevenen elégetve."

+1
süti beállítások módosítása