35m rekord Dél-Koreából

Címkék: del korea breach

2011.07.28. 23:28

Két Dél-Koreai weboldalról szólnak a hírek, az egyik a Cyworld, (valami sims szerű online játék/közösségi site) a másik Nate portál. Mindkettőt a South Korea Telecom üzemelteti, és ők jelentették a breachet is. A Cyworld-nek jelenleg 33m, a Nate-nek pedig 25m felhasználója van. A jelentés szerint kikerültek email címek, telefonszámok, TB számok és jelszavak, de a cég állítása szerint "...they’re encrypted with the latest encryption technology.".

A támadó IP kínai, de mint azt tudjuk ez a világon semmit nem jelent. Ez eddig a legnagyobb breach délen, és ha azt nézzük hogy 49 millióan élnek ott akkor azt mondhatjuk hogy a teljes lakosság több mint 70%-a érintett lehet. Dél-Korea az egyik legjobban kábelezett ország: a háztartások több mint 90%-a lóg a neten. Folyik a nyomozás.

src: hindustantimes, joongangdaily.joins.com, packetstorm, hvg

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr203108613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása