Breivik pwnd by Noira

Címkék: no comment

2011.08.11. 12:55

HVG:

Tizenéves hackerek feltörték Anders Behring Breivik két e-mail fiókját, és átadták a tartalmát a rendőrségnek, hogy segítsék a nyomozást.

Egy 17 éves, Frederik nevű fiú által vezetett nyolcfős norvég hackercsapat, a Noira feltörte Anders Behring Breivik, a több mint 70 ember haláláért felelős norvég terrorista két email-fiókját – áll a gawker hírében.

A csoport átadta az e-maileket egy szabadúszó oknyomozó riporternek, Kjetil Stormarknak, aki továbbította az adatokat a rendőrségnek. A Noira törte fel korábban Breivik Twitter-fiókját is.
ITCafe:
Habár a rendőrségnek legális eszközei is vannak arra, hogy a szolgáltatóktól megszerezzék Breivik leveleit, mutatott rá az újságíró, nagy rá az esély, hogy nem jutnak annyi információhoz, mint a hackerek, ugyanis ha nem tudják, hogy vajon hány fiókja volt a merénylőnek, nem tudják azok adatait kikérni. Ezzel szemben az informatikailag felkészült hackerek könnyebben felderítik ezeket, ezért volt fontos a munkájuk – fogalmazott Stormark.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr133145873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása