Marriott vs N. Attila

Címkék: pancser fail breach Marriott

2011.11.24. 13:03

quickpost, copypaste, src: itcafe

Bűnösnek vallotta magát szerdán Baltimore-ban egy 26 éves magyar hacker, akit azzal vádolnak, hogy feltörte a Marriott International számítógépes rendszerét, és azzal zsarolta meg a szállodaláncot, hogy amennyiben nem hajlandó őt alkalmazni, közzéteszi a tőlük megszerzett bizalmas adatokat.

A hírügynökség összefoglalója szerint N. Attila 2010. november 11-én közölte a Marriottal, hogy hónapokkal korábban behatolt a számítógépes rendszerébe, és állást kért magának a szállodalánctól. Kilátásba helyezte, hogy ellenkező esetben belső információkat fog kiszivárogtatni, majd – miután nem kapott választ – két nappal később egy 8 csatolmányt tartalmazó e-mailben támasztotta alá szavainak hitelességét. Az általa küldött dokumentumokban pénzügyi adatok és más bizalmas információk voltak.

A Marriott kapcsolatba lépett a jelentősebb pénzügyi csalások megakadályozásával, valamint az amerikai fizetőeszköz, a pénzügyminisztérium, a volt és jelenlegi elnökök és alelnökök biztonságáért felelős titkosszolgáltattal (Secret Service). A szervezet egy fiktív Marriott-személyzetis nevében levelezni kezdett a zsarolóval. N. Attilát egy állásinterjú reményében Washingtonba csalták, ahol január 17-én, a Dulles repülőtérre való megérkezése után letartóztatták. Repülőjegyét a Marriott fizette.

Egyenlőre mindenhol csak ennyi infó van: N(émeth) Attila feltöri a rendszert (1) és ultimátumot küld (2) hogy vagy alkalmazzák, vagy publikál,  elküldi a bizonyítékokat (3) aztán csőbeszopatják egy ilyen állásinterjús ajánlattal (4). Mit gondolt vajon? Karrier? Presztízs? Nem szívesen taggelek balfasznak senkit de ha csak a fele is igaz a híreknek akkor már achievment unlocked.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr1003408198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gombost 2011.11.26. 18:37:36

Most marhára nem találok róla cikket, de pár éve volt egy ugyanilyen eset (hack-állás-reptéren letartóztatás) csak az a szerencsétlen a Nokiával próbálkozott.
süti beállítások módosítása