LinkedIn csúnyaság

Címkék: linkedin breach

2012.06.06. 23:49

Itt ez a hír, de csak villámgyorsan összefoglalom, mert mindjárt holnap.

Szóval ahogy a cikk címe is mondja, ez egy rossz nap volt a LinkedIn-nek. Egyrészt kiderült, hogy az IOS applikációjuk az eszközről összegyűjtött naptárbejegyzéseket cleartextben küldi vissza a szervernek, ami már az ősi kínai bölcsek szerint is gáz. A másik, hogy 6.5 millió user hashelt jelszava került ki egy orosz oldalra pár nappal ezelőtt. Ismerve a userek jelszóhasználati szokásait, ezért is fájni fognak még fejek. Állítólag olyan 300.000 már dekriptálva is lett, ill. a támadók próbálnak segítséget is kérni a jelszótöréshez.

A LinkedIn blogbejegyzésében elismerte a breach tényét, és az ilyenkor szokásos eljárást követi, azaz megpróbál minél gyorsabban jelszót cseréltetni az érintettekkel ill. nagyon sajnálja a kellemetlenséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr774570487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

synapse · http://www.synsecblog.com 2012.06.07. 13:01:31

Egyesek reportoltak mar 3M megtort jelszot is, amit nem tartok lehetetlennek leven 4 ora futas alatt johnnal nalam kiesett 60k.
süti beállítások módosítása