A VAV szóvivője Per Kristiansen elmondása szerint, az alkalmazottak Bluetooth kapcsolaton keresztül is kaptak hozzáférést a létesítmény épületeihez és néhány létfontosságú rendszer irányításához. A technológia bevezetését az indokolta, hogy megkönnyítsék a dolgozók munkáját - az ötlet nem rossz, hiszen a létesítmény hatalmas. 2004-ben egy jelentés már rámutatott a svédországi vízellátó rendszer gyengeségeire az esetleg terrortámadásokkal szemben, a mostani eset azonban még megdöbbentőbb. A hálózat hatszázezer ember ivóvíz ellátásáért felel, a távvezérlésért felelős Bluetooth kapcsolat jelszava ennek ellenére az volt, hogy „0-0-0-0”

src: techline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr603214001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszpee · http://bp.underground.hu 2011.09.10. 11:09:22

Négy számjegynél tökéletesen mindegy, hogy mit választanak, ha nincs benne valami bruteforce védelem.

www.eng.tau.ac.il/~yash/shaked-wool-mobisys05/

"Our results show that a 4-digit PIN can be cracked in less than 0.3 sec on an old Pentium III 450MHz computer, and in 0.06 sec on a Pentium IV 3Ghz HT computer."
süti beállítások módosítása