Steam

Címkék: steam deface vbulletin breach

2011.11.11. 00:59

A Steam is elbukott November 6.-án. Ha most valaki ellátogat a Steam fórumra a következő üzenet fogadja:

Our Steam forums were defaced on the evening of Sunday, November 6. We began investigating and found that the intrusion goes beyond the Steam forums.

A fórum VBulletin, ő lenne az első gyanúsítottam. A fórum adatbázisát egészen biztosan lerántották a támadók, de hozzáférhettek Steam accokhoz, emailekhez, és hashelt jelszavakhoz, a felhasználók vásárlásainak adataihoz illetve titkosított kártya infókhoz. Bár az utóbbiakra vonatkozólag nincs biztos infó de nyomoznak a srácok. Forszolni fogják a jelszóváltást.

Ez eddig rendben. A deface nem az a klasszikus "N00B R00T, Y U N0 Pr0t3cT Ya SySt3mS" kiddo stílus. A fórumon belül, a nyitólapon jelent meg az alábbi üzenet, ami a Fkn0wned.com-ot reklámozza.

Ever wanted to dominate the servers you play on with guaranteed results, but you were too afraid to cheat because of ban risks? Visit Fkn0wned.com It's safe, secure and undetected.

Along with hacks, we've also got some general discussion sections, hacking tutorials and tools, porn, free giveaways and much more. This site has been conditioned to meet all your needs in terms of resources so be sure to take a look and tell us what you think.

Thanks again, the fkn0wned team.

 

A Steam hivatalos fórumán reklámozzák a saját oldalukat ahonnan lehet a csíteket és a hackeket letölteni, illetve ugyanezt a szöveget küldték ki a fórumról lerántott email címekre is. Screenshot.

Ehez pofa kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr253369725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyra3l 2011.11.13. 17:27:08

nem ez lenne az elso eset, hogy egyik group megprobalja rakenni a masik csapatra a veszelyes balhet.
szoval elkepzelhetonek tartom, hogy szandekosan dobtak be valakit bunbaknak.
ha nem, akkor nagyon hulyek, figyelembe veve az is, hogy azota beismertek hogy kb. barmihez hozzaferhettek a tamadok:
store.steampowered.com/news/6761/

Tyrael
süti beállítások módosítása