Eidos breach

Címkék: deface anonymous breach

2011.05.13. 11:24

Felnyomták az Eidos webszerverét, és defacelték a deusex.com-ot.( Akinek nincs meg az Eidos kapásból: Tomb Raider) ~9000 alkalmazott/jelentkező önéletrajzát, és ~80000 deusex.com felhasználó adatát sikerült meglovasítani. Az Eidosnak nem ez volt az első ilyen incidense, már korábban is árulták a felhasználók adatbázis rekordjait egyes fórumokon. Van chatlog amit érdemes végigolvasni. Szó esik valami forrásról illetve annak torrenten történő ki leakeléséről , azt nem tudni hogy forráskódokról van-e szó, de ha igen akkor az lehet hogy még fájni fog.

A támadást szakadár Anonymous tagok követték el, köztük a már említett evo. Azt hogy mihez sikerült még hozzáférniük egyenlőre nem tudni. A deface-t követően -a helyreállítás idejére (?)- átmenetileg elérhetetlen volt mind a deusex.com, mind az eidos.com, illetve minden weboldal ami itt van hostolva.. Az Eidos egyelőre még nem nyilatkozott

"Damn kids. They're all alike."

src: Krebs on Security

Update:
A Square Enix beismerte a breachet, de hozzátette hogy kódokat nem nyúltak le.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr332900339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása