Akamai spyin

Címkék: fail

2011.08.31. 13:56

Elliot Doxer (43) az Akamai alkalmazásában állt egészen idáig, most 15 év pihenőre ítélték miután kiderült hogy a cég szempontjából igencsak szenzitív üzleti információkat akart eladni potom 3000 USD értékben izraelnek. Ezen információk között van az Akamai teljes ügyféllistája, szerződések, a hálózat kiépítése, technikai részletek (beleértve az alkalmazott biztonsági megoldásokat), a munkavállalók adatai (név, beosztás, telefonszám). Azt hogy miért tette nem annyira lényeges, inkább a hogyan. Írt egy levelet a bostoni izraeli konzulátusnak címezve, innen az alábbi idézet:

I am a jewish american who lives in Boston. I know you are always looking for information and i am offering the little i may have.

Az izraeli hírszerzés fel is vette a kapcsolatot Doxerral, aki szorgalmasan küldözgette is a doksikat dropboxon. Doxer csak arról a jelentéktelen részetről nem tudott hogy az "izraeli kapcsolat" az FBI belhárítás csoportjának egyik ügynöke volt. A tanulságot mindenki vonja le maga, de egy kérdést lehet érdemes lenne kicsit jobban megrágcsálni: Hogyan és miért bukott le?

src: computerworld

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr473193071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása