stratfor vs anonymous

Címkék: anonymous breach rmshark Sabu

2011.12.26. 13:43

A Stratfor egy magánkézben lévő hírszerző(/adatbányász) ügynökség, nagyrészt OSINT eszközökből él, de az ilyen cégek más szervezettekkel is bartereznek információt. Az alapítója egy bizonyos George Friedman aki Magyarországon született, de apjáéknak nem adta a kommunizmus szóval emigráltak Ausztriába, majd a klasszikus forgatókönyv szerint végül Amerikában telepedtek le. '96-ban megalapította a Strategic Forecasting Inc.-et vagyis a Stratfor-t. No... ennyi a sikersztori.

Beba***tt a ménkű. Friedman karácsonyra hanukára kapott egy nagy sallert az Anonymoustól: A hírek 200 GB adatról szólnak, legrosszabb esetben ennyit pukkantottak meg a srácok. A szájtot defacelték, megtekinthető a zone-h archívumában, itt. (Ehhez annyit fűznék hozzá hogy még nem láttam ekkora deface-t amin ennyi pofázás lett volna. Nem olvastam végig és nem is fogom, de biztosan kva sok fontos mondanivalója van.) Whatever... Az rmcápa megzabálta a levelező szervert és a backupokat, de azért néhány véres kis cafat már itt lebeg a felszínen: pastebin-en egy ügyféllista, egy halom bank, Homeland Security, Apple, US Army meg mindenféle fegyveres erők... pfff... nagyon szép, átfogó lista lead szervezetekről. legalább már ezt sem kell kézzel összeszedni. :) nice.

/* intermezzo privátba: ezt pofáztam 2 éve rohadjatok meg, OSINT gecó, há mos nézmeg milyen piaca van :D */

Később twitteren az az infó esett ki hogy a kártyaszámokat titkosítatlanul tárolták a nevek és címek mellett, majd a következő twiten egy pastebin link ahonnan megtudhatjuk honnan lehet letölteni az infókat tartalmazó stratfor_full_a.txt.gz -t

A startfor weboldala jelenleg "under maintenance", Friedman pedig a következő levelet küldte a partnereknek:

Dear Stratfor Member,

We have learned that Stratfor’s web site was hacked by an unauthorized party. As a result of this incident the operation of Stratfor’s servers and email have been suspended.

We have reason to believe that the names of our corporate subscribers have been posted on other web sites. We are diligently investigating the extent to which subscriber information may have been obtained.

Stratfor and I take this incident very seriously. Stratfor’s relationship with its members and, in particular, the confidentiality of their subscriber information, are very important to Stratfor and me. We are working closely with law enforcement in their investigation and will assist them with the identification of the individual(s) who are responsible.

Although we are still learning more and the law enforcement investigation is active and ongoing, we wanted to provide you with notice of this incident as quickly as possible. We will keep you updated regarding these matters.

Sincerely,

George Friedman

És végül még egy message pastebin-en ami azt mondja hogy nem is az Anonymous "munkája" a breach, Sabu meg egy ribanc. :)

Sabu and his crew are nothing more than opportunistic attention whores who are possibly agent provocateurs. As a media source, Stratfor’s work is protected by the freedom of press, a principle which Anonymous values greatly.

This hack is most definitely not the work of Anonymous.

Src:anonyops.com, databreaches.net

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr323496339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_2501 2011.12.26. 13:55:04

Há! k***va jók vagyunk :D kb egyszerre kezdtük el írni, te voltál a gyorsabb... nyihihi XD

lacomaco 2011.12.26. 15:38:49

Hová lehet neked pmt küldeni?

detritus 2011.12.26. 18:59:14

@_2501: Jó ez így, sokkal jobban összeszedted :).

_2501 2011.12.26. 19:15:59

@lacomaco: blackhatkukacfreemailponthu
süti beállítások módosítása