Bukták

Címkék: iceman kiddie

2012.04.18. 18:06

Két gyors, rövid hír.

Az erdélyi Iceman-ről már volt szó, ugyan a letöltendőt megúszta, de mint várható volt, a NASA polgári perre vitte a kártérítést, aminek most született egy elsőfokúja, 584 ezer usd. Sokat kell mosogatni az űrhivatal menzáján, mire ezt egyenlíti.

A másik, hogy kivontak a forgalomból egy átlagosnál nagyobb médiahisztit kiváltó kiddie-t. A laikusok számára persze "hackerzseni", de igazság szerint csak gombnyomogatásból volt jó. A zdnet-en van is egy képernyőkép az egyik deface-ről, ezen egy konfigolatlan joomlás oldal látszik. Felhívnám viszont a figyelmet az index tökéletes szkriptsuttyó-definíciójára:

Online hekkerfórumokról beszerezhető szoftverekkel pásztázta a netet, ismert, de befoltozatlan biztonsági réseket keresve weboldalakon, majd ezeket szintén mások által készített, a netről beszerzett hekkerprogramokkal törte fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr754459418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása