Iráni bankhack

Címkék: irán bank creditcard breach

2012.04.18. 11:08

Kétnapos hír, hogy Iránban egy Khosrow Zarefarid nevű figura talált egy olyan sérülékenységet, ami tucatnál is több iráni bank kompromittálását tette lehetővé. Először szólt szépen, de leszarták. Aztán mutatóba leszívott 1000 rekordot, de ezzel sem sikerült átugrania a felelős személyek ingerküszöbét. Úgyhogy leszívott hárommilliót legalább 22 különböző banktól és feltette a netre. Ezután persze már baromi sürgős lett mindenkinek minden, bár a mindenki cseréljen pin kódot enyhén szólva is csak részmegoldás, a luk attól még megmarad.

Gondolom, most Zarefarid nyakában lohol minden mozgóképes egyenruhás, de állítólag volt annyi esze, hogy még a műsor kirobbanása előtt egy szebb és boldogabb helyet válasszon magának lakhelyül. A fickó egyébként egy Eniac nevű cégnél dolgozott korábban, ami a bankrendszer motorháztető alatti részének fejlesztésével foglalkozik, tehát lehetett rálátása a dolgokra.

Nekem az egészből az a rész nem tetszik, hogy publikálta az adatokat. Az a hárommillió szerencsétlen aztán végképp nem tehet az egészről.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr454458557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása