Sony +25 millio rekord

Címkék: sony breach

2011.05.03. 11:50

Rájár a rúd a sonyra. Miután sikerült (?) megoldani a PSN parát, tovább gyűrűzik a történet, hétfőn kiderült ugyanis hogy a támadóknak sikerült hozzáférniük a Sony Online Entertainment adatbázisaihoz is, ahonnan plusz ~25 millió rekordot pukkantottak meg. Ezzel 77 + 25 = 102 millió rekord a deficit, ezzel - ha minden igaz és a dldb is ennek megfelelően frissít akkor - a Sony feltornázta magát a második helyre a datalossdb toplistáján. Emellett lerántottak egy régebbi adatbázist is ~23 ezer rekorddal.

Az érintett rendszereket az incidens kezelésének idejére izolálták, így továbbra is elérhetetlenek ezek a szolgáltatások. A Sony sűrű elnézések kérése közepette ígéri hogy mihamarabb visszatérnek a megszokott hétköznapokba egy biztonságosabb felállásban. Ámen.

forrás: soe.com, bbc.co.uk, news.yahoo

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr702874151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

synapse · http://www.synsecblog.com 2011.05.03. 13:48:35

A Sonynak ez nagyon fajt. Ha ki kellene fizetni a CC kompromittacio koltsegeit (akar reszben is) akkor is csodbe menne az egesz PS3 projekt.

synapse
süti beállítások módosítása