Vízmű breach

Címkék: breach

2011.11.21. 11:44

itcafe

Nemrég az USA területén kívülről számítógépes bűnözők hatoltak be egy Illinois állambeli város vízművének informatikai rendszerébe, majd távirányítással leállítottak egy szivattyút – állítja egy november 10-én kiadott jelentésre (Public Water District Cyber Intrusion) hivatkozva egy ottani, a közművek biztonságával foglalkozó szakember.

Weiss több amerikai lapnak is nyilatkozott, és elmondja, hogy a támadók az állam fővárosának, Spriengfieldnek a rendszerébe hatoltak be, méghozzá olyan hozzáférési adatokkal, melyeket egy olyan cégtől loptak el, mely ipari vezérlő- (Supervisory Control and Data Acquisition – SCADA) rendszerek gyártásával foglalkozik.

update@2011.12.09:0950

itcafe: Kamu volt az amerikai vízmű elleni hackertámadás

Hogy valójában mi történt, az nemrég derült csak ki, főként a Washington Post és Wired újságíróinak köszönhetően, akik utánajártak a kissé homályos történetnek. Dióhéjban: a támadás feltételezése annak volt köszönhető, hogy a vízmű egyik amerikai alvállalkozója oroszországi üdülése idején bejelentkezett a rendszerbe, és tevékenységének semmi köze a szivattyú meghibásodásához.

update@2011.12.14:1049

origo: Amerikai közművekbe jutottak be hackerek

Három amerikai város áram- és vízszolgáltató üzemeit is feltörték hackerek - ismerte el a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik vezetője nemrég egy kiberbiztonsági konferencián. A behatolók valószínűleg csak a kihívás vonzotta, mert bár tehették volna, nem árasztották el szennyvízzel az egyik település egyik tavát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr903400477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

synapse · http://www.synsecblog.com 2011.12.23. 03:10:46

"amerikai alvállalkozója oroszországi üdülése idején bejelentkezett a rendszerbe" BWAHAHAHHA
süti beállítások módosítása