Mennyi?!?!

Címkék: letartoztatas creditcard

2012.03.22. 18:43

Quickpost: Kártyacsalókat akasztott az orosz hatóság. Hivatalosan 454 millió forintra becsülték a lootot, egy biztonsági cég szerint van az 40 milliárd is. uhh... o_O  ctrl-c-ctrl-v itcafe-rol:

A hatóságok tegnap jelentették be, hogy Moszkvában rajtaütésszerű akcióval egy csoport kiberbűnözőt tartóztattak le. Az Oroszország hat legveszélyesebb kiberbandája közé tartozó csapatot többek között azzal vádolják, hogy az elmúlt hat hónapban trójai programokat felhasználva különböző vállalkozásoktól összesen 60 millió rubelt (kb. 454 millió forint) loptak el.

A módszer a szokásos volt: népszerű weboldalakat törtek fel, majd ott elhelyezték a vírus terjesztéséhez szükséges rosszindulatú kódot.

Egy helyi biztonsági cég, a Group IB szerint a minisztérium kárbecslése messze nem éri el azt az összeget, melyet valójában megszereztek a bűnözők. Indoklásként elmondják, hogy a minisztérium becslése a bejelentett káreseményeken alapul, ám mivel sokan nem jelentették be, hogy meglopták őket (ha az úgynevezett fekete számlákról tűnt el a pénz), illetve mivel a csoport botnetjét elemezve is több károsulttal lehet számolni, ők úgy vélik, a banda 2011-ben a hivatalos adatnál közel százszor nagyobb (több mint negyven milliárd forintnyi) pénzt lopott el.

Whaaaat___by_soRaPoiSoN.jpg

Src: itcafe, msnbc

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr774333453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása