Elsőre olvasásra az origo cikkét no comment taggel akartam felpostolni, de nem... idézet, aztán van comment.

A számítógépes rendszerekkel kapcsolatos visszaélések jóval szigorúbb büntetését javasolja az Európai Unió illetékes szakbizottsága: ennek értelmében már az is bűncselekmény lenne, ha valakinek a számítógépén hackerszoftvereket találnak.

A javaslat értelmében például már nem csak az internetes támadások használatára alkalmas programok készítése, hanem ezek birtoklása vagy terjesztése is bűncselekménynek minősülne, amelyért legalább két év szabadságvesztést is ki lehetne róni a felhasználókra.

Az origo cikkében ott van a sauce, innen érdemes kezdeni. Első wut:

Possessing or distributing hacking software and tools would also be an offence, and companies would be liable for cyber attacks committed for their benefit.

Ok, nem akadok fel rajta, nem erről szól a post, én is épp csak rázoomoltam. azért el lehetne rajta merengeni. A következő fókusz ehun:

hohlmeier.jpgMonika Hohlmeier

"We are dealing here with serious criminal attacks, some of which are even conducted by criminal organisations. The financial damage caused for companies, private users and the public side amounts to several billions each year" said rapporteur Monika Hohlmeier (EPP, DE). "No car manufacturer may send a car without a seatbelt into the streets. And if this happens, the company will be held liable for any damage. These rules must also apply in the virtual world" she added.

A fent olvasható bekezdést lebontva a következő képletet kapjuk: közhely, közhely, statisztika, szar hasonlat. Kiboldoztam egy stringet: "DE", merhogy német szegény. Merhogy németországban találták fel ezt a felfoghatatlanul fogyatékos törvényt, és ott már évek óta érvényben van. Azóta ezen röhögünk.

Kedves Maunika.... Nem, nem lehet a fizikai világ törvényeit és hasonlatait a virtuális térbe áthelyezni nagyon egyszerű okoknál fogva. Csak hogy egy nagyon apró külömbséget említsek: Ha a fizikai világban ellopsz valamit, az eltűnik onnan ahol volt. Ha a virtuális világban lopsz el valamit az nem tűnik el onnan ahol volt. mindegy is. ez így pointless... Noss.. a toolokra vonatkozólag:

Cyber-attack tools

The proposal also targets tools used to commit offences: the production or sale of devices such as computer programs designed for cyber-attacks, or which find a computer password by which an information system can be accessed, would constitute criminal offences.

Nagyon jó... Tilcsuk be!

Tesékmondani kezicsókolom... Ezzel meg fog szűnni a kiberfenyegetettség, ugye? De mi ellen is véd ez, és hogy segíti ez elő az infrastruktúrák védelmét? Jaaa hogy a kiddik ne tudjanak randalírozni? Tudod mit fognak csinálni a kiddik? Randalírozni. Megmagyarázhatatlan oknál fogva...

Bonus track:

IP spoofing

Using another person's electronic identity (e.g. by "spoofing" their IP address), to commit an attack, and causing prejudice to the rightful identity owner would also be an aggravating circumstance - for which MEPs say Member States must set a maximum penalty of at least three years.

A bejegyzés trackback címe:

https://breach.blog.hu/api/trackback/id/tr864348528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deejayy · http://deejayy.hu/ 2012.03.30. 07:45:57

Ha a törvény megszületik, nyissanak be pár sec. audit céghez meg vírusirtó gyártóhoz, aztán meg is van az első éves tervezett bevétel.

_2501 2012.03.30. 09:44:26

@deejayy: sztem nem fognak ennyire rárabolni, de ha valakinek már ügye van akkor ezzel is össze lehet mocskolni. tiszta szégyen, szűlátókörű dilettáns barmok.

ghost_____ 2012.03.30. 23:28:10

Ha jön egy ilyen törvény akkor megkérdezném, hogy ki fog védekezni, a sok buta nem EU-s ország ellen? Mert ugye az oroszoknál lehet majd tartani ilyen gonosz eszközöket és hasnzálni is.....
süti beállítások módosítása